2010. október 16., szombat

de egy királynő kékzölden is királynő...

Egy alámgyűrődött paplanhurkának köszönhetően feltehetőleg az egész éjszakát valami lehetetlen pózba görbedve tölthettem, aminek az lett a következménye, hogy rémesen elaludtam a hátamat, a vállamat, a nyakamat és a fülemet is. Most kizárólag akkor nem érzek fájdalmat, ha egyenes derékkal, felszegett állal ülök, vagy mozdulatlan felsőtesttel hömpölygök előre, mint a higany. A "minden rosszban van valami jó, csak meg kell keresni" elvéből kiindulva azonban arra a következtetésre jutottam, hogy ebben például az a jó, hogy valószínűleg még sohasem volt ilyen királynői a tartásom. Ha a régiek tudták volna, milyen jó szolgálatot tehet egy paplanhurka a szép tartás érdekében, biztos nem gyötörték volna annyit azokat a szegény lányokat vastag kötetekkel a fejük búbján.

A teljes összképhez azt azért még hozzá kell tenni, hogy amióta reggelente fitnesz-hulahoppkarikázom* a kertben, a hasam és csípőm már a kék, a lila és a sárga összes árnyalatait magára öltötte, sőt mikor tegnap karikázás közben elnyaltam az esőtől síkos füvön, rögtön a térdemre és a tenyeremre is beszereztem pár sebesülést. Mindent egybevetve tehát azt mondanám, hogy jelenleg úgy festek, mint egy királynő, akit félig agyonvertek.
__________
*attól fitnesz, hogy olyan kemény kitüremkedések vannak a karika belső oldalán. Masszírdudoroknak hazudják őket, de valójában kínbillentyűk.

temérdek

Sok szinonímája számos, számos szinonímája számtalan.
Az is sok, ha számos, az is sok, ha számtalan.

tekenős

A doki is gyanús nekem, már órák óta fixírozza sandán a hüllőházi dudorokat és huplikat, az előbb pedig majdnem rajtakaptam, amint a teknősleves receptjét guglizza eszelős tekintettel...

12 liter benzin, és szeméthegyek

Általában nem szokott különösebben felizgatni a rendes évi francia sztrájkőrület, minket itt Saumur-országban nem érint a dolog, de most behatoltak a személyes életterembe, és ez aláássa a kedélyemet. Sztrájkolnak a finomítók, ebből kifolyólag nincs üzemanyag, ebből kifolyólag nem hordják el a szemetet, és alig jár a posta, a dokinak esőben és fagyban kell felbicikliznie a hegyre munkábamenet, aztán meg lebicikliznie róla, pedig csak most gyógyult fel "hörgőhurutból", és a szállítmányozók még csak most szállnak majd be a buliba önkényes útlezárásokkal, amit akkor sem tudnak majd feloldani, ha akarnák, mert addigra végleg elfogy az utolsó csepp üzemanyag is, mi pedig bizonyosan éhen halunk.

2010. október 4., hétfő

Tipikus

Szereplők:
ÁFB - ÁtlagFrancia Beteg
HDT - HarapófogóDani a Tántoríthatatlan

Szín:
ÁtlagFrancia Szemorvosi Rendelő

Tárgy:
Nyomozati munka/Vallatás Kórelőzmény felvétel - részlet

HDT: - ...Értem, nos, van valamilyen kezelt betegsége?
ÁFB: - Nem, nincs semmilyen betegségem.
HDT: - Cukorbetegség, keringési problémák, magasvérnyomás...?
ÁFB: (kissé ijedten) - Nincs magasvérnyomásom!
HDT: (szagot fogva) - Szed valamilyen gyógyszert?
ÁFB: - I...igen..., azt a hosszúkás fehér pirulát magasvérnyomásra.
HDT: - Hát akkor mégis van magasvérnyomása!
ÁFB: - De mondom, hogy nincsen! Már öt éve szedem rá azt a hosszúkás fehér pirulát, nem'tom mi a neve, de c-vel kezdődik. Nincs magasvérnyomásom!
HDT: (türelmes mosoly mögé rejtett fogcsikorgatás) ...

ÁFB: (slusszpoén) - És a cukrom is jó, mióta beállították...

2010. október 1., péntek

Inge Löök

Úgy szeretem ezt a két öreglányt.
Zsóka meg én száz év múlva...